Strafrecht
Indien u wordt verdacht van een strafbaar feit of bent gearresteerd, gedetineerd of gedagvaard, heeft u recht op en een groot belang bij de bijstand van een strafadvocaat. Zeker als uw vrijheid u is ontnomen, is het van groot belang om een strafpleiter te benaderen om u van advies omtrent uw rechten te voorzien. Uzelf of uw familie kan contact met een strafpleiter opnemen. Het is in toenemende mate van belang om in een zo vroeg mogelijk stadium van het strafrechtelijk proces rechtskundige begeleiding te krijgen.
Aan de hand van de stukken wordt samen met de cliënt de aanpak van de zaak besproken. Indien de cliënt gedetineerd is, wordt deze als dat nodig is door ons bezocht. U zult voorbereid worden op en bijgestaan worden tijdens het gerechtelijke vooronderzoek en vaak wordt al vóór het eigenlijke strafproces contact gelegd met de Officier van Justitie. De ervaring leert dat het op deze wijze dikwijls lukt om de voor u vervelende gevolgen van de strafvordering aanzienlijk te beperken.
Ook als u slachtoffer of benadeelde bent geworden als gevolg van een strafbaar feit, kunt u een strafrechtadvocaat inschakelen om uw schade op de daders te kunnen verhalen.
Strafpleiters zijn kundig en gedreven in uiteenlopende zaken, waaronder verdovende middelen, levens- en geweldsdelicten alsmede vermogensdelicten en verkeersdelicten, waaronder rijden onder invloed en alles wat daarmee samenhangt. Tevens adviseren wij bij schadevergoeding na toepassing van dwangmiddelen of andere vormen van justitieel optreden, waaronder strafrechtelijke beslagen. Naast deskundige juridische begeleiding is er volop aandacht voor de persoon zelf en wordt iedere zaak op geheel eigen wijze, effectief en op maat bepleit.
In het Nederlandse strafrecht is een aantal rechters te onderscheiden. In eerste aanleg zijn dat de kantonrechter en bij de rechtbank de politierechter, de kinderrechter en de meervoudige kamer. Voor minderjarigen gelden andere regels dan voor volwassenen. Omdat de staat van mening is dat een minderjarige verdachte rechtshulp nodig heeft, krijgt deze altijd een advocaat toegewezen die hem of haar bijstaat in de strafzaak. Dit geldt niet voor volwassenen. Als een volwassenen ambtshalve geen advocaat toegewezen heeft gekregen, dienen zij zelf de bijstand van een rechtshulpverlener in te roepen.
Een strafpleiter treedt op bij alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland en de cliënten bevinden zich dan ook in het gehele land.
Wat te doen als u:
- Aangehouden bent door de politie?
Wordt u verdacht van een strafbaar feit en u bent aangehouden door de politie dan is het van groot belang dat u zo snel mogelijk wordt bijgestaan door een advocaat. - Een dagvaarding heeft ontvangen?
Mocht u, om wat voor reden ook, worden gedagvaard om te verschijnen voor de Politierechter of de Meervoudige strafkamer van de rechtbank, dan is het zeer aan te raden om in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met een advocaat die de strafzaak voor u gaat behandelen.
Ons kantoor verricht onder andere de volgende werkzaamheden:
- Bijstand bij zittingen voor de Politierechter of de Meervoudige kamer
- Bijstand in fase van het voorarrest
- Verkeerszaken (o.a. rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval)
- Klaagschriftprocedures (tegen inname rijbewijs)
- Bijstand bij Voordeelsontneming
- Bijstand aan minderjarigen bij de Kinderrechter
- TOM-/Officierszittingen
- Schadevergoedingsprocedures (bij vrijspraak)
Telefoon: 024 – 348 13 33
Mobiel: 06 - 52 12 10 38
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.